Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Γράφουμε τα κείμενα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τους φίλους μας του 12ου Δημ. Σχ. Ζωγράφου, για τη συγγραφή παραμυθιών, λάβαμε δύο εικονογραφημένες ιστορίες και προσπαθήσαμε να γράψουμε εμείς τα κείμενα.
 Είδαμε στον υπολογιστή μία-μία τις εικόνες που μας έστειλαν, τις παρατηρήσαμε προσεκτικά και προσπαθήσαμε με ανταλλαγή απόψεων, να μαντέψουμε τι ήθελαν να μας πουν. Σκέψεις, σχόλια και ιδέες πολλές. 
Η δασκάλα μας κατέγραψε τα πάντα και στη συνέχεια με την καθοδήγησή της, τις οργανώσαμε βάζοντάς τις σε μια νοηματική σειρά. Έτσι γράψαμε την δική μας εκδοχή στα παραμύθια.
Άραγε οι σκέψεις μας πόσο ταιριάζουν και πόσο διαφέρουν από τις σκέψεις των φίλων μας;
Περιμένουμε να ακούσουμε τη δική τους εκδοχή στην επόμενη τηλεδιάσκεψη.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Με το καλημέρα...σεισμός


Σύμφωνα με το earthquakenet.gr
ήταν μεγέθους 3.3 R, με επίκεντρο
10 χλμ Βορειοανατολικά της Αθήνας...

Ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες εκκένωσης του σχολείου 
και στις 09:05 οι μαθητές επέστρεψαν στις αίθουσες.


Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Α-Β τάξεις: Τα "Μυστικά Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια"


Τα "Μυστικά Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια" είναι το παιδικό θεατρικό έργο που παίχτηκε από τους μαθητές των Α και Β τάξεων του σχολείου μας. Η δραματοποίηση αυτή είχε σκοπό να μας ταξιδέψει στον κόσμο των συναισθημάτων και της διαφορετικότητας
Με μουσικές που ξεχύθηκαν μέσα στην αίθουσα, οι μαθητές μίλησαν με το δικό τους τρόπο για το σεβασμό στη διαφορετικότητα, για την αγάπη και τη φιλία.  Προσπάθησαν να γεμίσουν τις ψυχές μας με τα πιο όμορφα συναισθήματα που κάθε καρδιά λαχταρά για να ονειρευτεί ένα καλύτερο κόσμο




Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αύριο Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Κλειστά θα παραμείνουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αύριο Πέμπτη 8

Ιανουαρίου 2015 όλα τα σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε προληπτικά από τον δήμαρχο της πόλης, για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων και δυσκολιών εξαιτίας της προβλεπόμενης επιδείνωσης του καιρού.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών μέσα στο επόμενο διάστημα ενώ, διαθέτει καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρων ανοικτό το Α’ ΚΑΠΗ της πόλης (Πολυτεχνείου και Ελπίδος 14) για την φιλοξενία των πολιτών που δεν διαθέτουν ίδια μέσα θέρμανσης.

Αναλόγως με την εξέλιξη του καιρού και τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις.

Δήμος Νέου Ηρακλείου

Ανανέωση...Σύμφωνα με νεότερες ανακοινώσεις θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, κλειστά λόγω παγετού, ιδιαίτερα στις πρωινές ώρες, τα σχολεία στους εξής δήμους της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών:
Δήμος Αγίας Παρασκευής 
Δήμος Αμαρουσίου 
Δήμος Βριλησσίων 
Δήμος Νέου Ηρακλείου 
Δήμος Κηφισιάς 
Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης 
Δήμος Μελισσίων - Πεντέλης
Δήμος Παπάγου - Χολαργού 
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού 
Δήμος Χαλανδρίου 

Ανοικτά θα παραμείνουν τα σχολεία στον δήμο Νέας Ιωνίας και στο Δήμο Μεταμόρφωσης.

www.dikaiologitika.gr


Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Εγκυκλοπαίδεια Περιβάλλοντος


Μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και διά Βίου Μάθησης, παραχωρείται δωρεάν η ηλεκτρονική 5-τομη έκδοση του έργου «Εγκυκλοπαίδεια Περιβάλλοντος για Νέους» για απεριόριστο σύνολο χρηστών, με μοναδικό περιορισμό την μη εμπορική αξιοποίηση του περιεχομένου της.